Mijn verhaal

Mijn naam is Wesley Goeminne.

Tijdens mijn schoolcarrière begon mijn interesse in CAD en ontwerpprogramma’s te groeien, waarbij ik me al bezighield met het maken van fictieve ontwerpen.

In 2013 besloot ik mijn eerste bijberoep te starten, gericht op het maken van 3D visualisaties en animatievideo’s voor projectontwikkelaars en binnenhuisarchitecten. Mijn troef was dat ik verder ging dan mijn collega’s en mijn visualisaties extra aandacht schonken aan details, waardoor ze nog realistischer werden.

3D printen als hobby

Vanwege mijn interesse besloot ik in 2015 mijn eigen 3D-printer te bouwen met Polycarbonaat panelen en wat standaard elektronica. Helaas was dit project aanvankelijk verre van succesvol, en mijn eerste weken met het printen waren een grote teleurstelling. Maar ik weigerde op te geven en na talloze aanpassingen slaagde ik erin om het “ding” uiteindelijk goed te laten functioneren.

Het gevoel om mijn digitale ontwerpen nu werkelijk als tastbare objecten te kunnen voelen, opende voor mij een hele nieuwe wereld. Het was een opwindende ervaring om mijn creaties in de virtuele wereld tot leven te zien komen als tastbare werkelijkheid.

In de daaropvolgende jaren maakte ik telkens verdere verbeteringen aan mijn 3D-printers en voegde ik nieuwe printers toe aan mijn collectie. Daarnaast heb ik mezelf bekwaamd in het werken met verschillende soorten kunststof. De ervaring en kennis die ik opdeed, stelden me in staat om steeds complexere en verfijndere prints te realiseren. Het was een voortdurende ontdekkingsreis waarbij ik nieuwe technieken en materialen verkende en mijn vaardigheden als 3D-printerenthousiasteling voortdurend verfijnde. Deze toewijding heeft me geholpen om mijn passie voor ontwerpen en creëren tot nieuwe hoogten te brengen.

Eigen producten komen op de markt.

In 2019 lanceerde ik mijn eerste product, een unieke lampenkap met een foto in reliëf verwerkt, die zichtbaar werd zodra de lamp werd ingeschakeld, dankzij het spelen met de wanddikte van de kap.

Ik begon dit product voornamelijk te verkopen via Facebook Marketplace, en het bleek een enorm succes te zijn.

In datzelfde jaar besloot ik een samenwerking aan te gaan met VZW Boven De Wolken om een speciale editie van de lampenkap voor hen te maken, waarvan de opbrengst naar hun VZW ging.

Hiervoor kreeg ik dan ook een artikel in de krant van West Vlaanderen  –link naar artikel–

In de daaropvolgende jaren voegde ik nog acht verschillende lampenmodellen toe aan mijn assortiment. Het grote succes leidde echter tot een overvloed aan e-mails en aanvragen, waardoor ik te weinig tijd overhad voor de productie zelf.

Om dit op te lossen, heb ik in 2020 in samenwerking met enkele doopsuikerwinkels een klein verkoop netwerk opgezet in West-Vlaanderen. Hierdoor kan ik me nu volledig richten op de productie, terwijl de verkoopactiviteiten worden afgehandeld door de samenwerkende winkels. Deze aanpak stelt mij in staat om mijn creatieve passie voort te zetten en me te concentreren op het vervaardigen van hoogwaardige producten.

Maatwerk voor particulier & Industrie

3D printen biedt meer dan alleen de mogelijkheid om eigen producten te ontwikkelen; het komt het beste tot zijn recht bij het creëren van prototypes of zeer specifieke eindproducten. Hierdoor ben ik sinds 2021 actief op zoek gegaan naar particulieren die met bepaalde problemen kampten waarvoor ik een passende oplossing kon bieden. Ook heb ik actief contact opgenomen met mindervaliden via verschillende forums om te zien of ik hun leven op de een of andere manier gemakkelijker kon maken.

Deze testcases hebben mij een schat aan ervaring opgeleverd en ik merkte dat mijn oplossingen steeds doeltreffender werden. In het begin van 2022 ben ik ook gestart met enkele testcases voor industriële klanten, en deze waren allemaal succesvol. Dit heeft me vooral geleerd over de diverse belastingen waaraan een onderdeel moet kunnen voldoen in industriële omgevingen.

Ik koester de hoop om dit pad verder te bewandelen en dagelijks nieuwe problemen te kunnen oplossen met behulp van 3D-printen. Het geeft me voldoening om mensen te kunnen helpen en tegelijkertijd mijn passie voor ontwerpen en technologie te blijven uitoefenen.

Contacteer ons vrijblijvend​