Onze projecten

Hieronder enkele voorbeelden van reeds uitgevoerde projecten .

Onze klant nam contact met ons op met een buitengewoon unieke uitdaging.

De dame in kwestie was volledig blind en had onlangs een nieuwe keuken laten installeren. Echter, er waren geen kookplaten meer beschikbaar met draaiknoppen, waardoor ze niet meer wist waar ze moest drukken om zelfstandig te kunnen koken.

We hebben eerst een aantal prototypes gemaakt. Nadat deze waren getest en goedgekeurd, hebben we het uiteindelijke model vervaardigd uit Nylon PA11. Dit model werd ook nabehandeld om voedselveiligheid te garanderen en het bestand te maken tegen de vaatwasser.

Onze bekendheid groeide natuurlijk na de lancering van onze 3D-litophane lampen, en in de loop der jaren hebben we ons assortiment uitgebreid met verschillende lampen. Vanwege de grote toestroom van klanten hebben we besloten om vanaf 2022 over te stappen op de verkoop via een externe verkooplocatie, waar ook enkele demomodellen beschikbaar zijn.

U kunt deze lampen aanschaffen bij:

BiBaBoegifts
Adres: Diksmuidseweg 407, 8904 Ieper

Madebyhomecreation
Adres: Ardoosestraat 48 8851 Ardooie

Of via mail naar Wesley@FDM-Concept.be

Om ons assortiment geschenkartikelen uit te breiden, hebben we ook drie leuke puzzels bedacht. Deze hebben gezorgd voor tal van plezierige momenten, maar hebben ook voor de nodige uitdagingen gezorgd, zowel tijdens de ontwerpfase als bij de mensen die de puzzels wilden oplossen.”

We boden ook onze diensten aan in de industrie, waarbij we meedachten over oplossingen voor veelvoorkomende problemen. We begonnen met het uitwerken van ideeën op papier en vervolgens maakten we prototypes. Na deze fase gingen we over tot de productie van de definitieve onderdelen in de juiste kunststof voor de specifieke taak. Onze projecten varieerden van het vervaardigen van machinevormen tot de eigenlijke machineonderdelen zelf.”

Onze taak was om een luchtrooster te ontwerpen dat gemakkelijk kon worden verwijderd om toegang te bieden tot de leidingen erachter. Voor dit doel hebben we een ontwerp bedacht met een ring voorzien van groeven en een buitenring met gaas, die eenvoudig in elkaar gedraaid konden worden.

Daarnaast moesten we ook een ventilatierooster maken om een opening af te dekken waar een waterleiding doorheen liep. Dit zijn specifieke onderdelen die niet zomaar in een winkel te vinden zijn.”

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben we ook onze steun aangeboden aan de zorgsector. We hebben essentiële gezichtsschermen geproduceerd, evenals earsavers, om de mensen die dagelijks mondmaskers moesten dragen te helpen en te voorkomen dat ze pijnlijke oren kregen.”

We ontvangen wekelijks verzoeken van mensen die op zoek zijn naar kunststof onderdelen die niet meer beschikbaar zijn. We nemen de originele stukken op en streven ernaar om ze zo nauwkeurig mogelijk opnieuw te modelleren in een 3D-ontwerp, zodat we ze opnieuw kunnen produceren. Onze werkzaamheden variëren van het repliceren van kleine clips en afdekkapjes tot het produceren van volledig bruikbare onderdelen.”

We kregen de opdracht om voor Architact@Work in Kortrijk een Lidarscan-model van de Nationale Bank te Antwerpen te printen. Dit model werd tentoongesteld tijdens de beurs.

Daarnaast hebben we ook op verzoek van een architect een schaalmodel geprint van een zeer ambitieuze woning.”

Het produceren van grote aantallen kleine onderdelen is voor ons geen probleem. We beschikken over een uitgebreid assortiment apparatuur waarmee we moeiteloos grote hoeveelheden onderdelen tegelijk kunnen produceren. Dit is soms noodzakelijk om reeksen specifieke afdekkapjes of batches van zeer specifieke hulpstukken te vervaardigen.”

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op!